Přinášíme pár tipů jak se starat o citrón aby dlouho vydržel než se zkazí.
Citrony zůstanou dlouho čerstvé vložíme-li je do větší sklenice kterou převážeme plátnem.
Nehodláme-li ho brzy upotřebit celý, plod nenařízneme, ale jen propíchneme vidličkou a vymačkáme tolik šťávy kolik potřebujeme. Vydrží pak dlouho čerstvý a nezačne se kazit.
Kůru z chemicky ošetřených citronů nepoužíváme do jídla.
Před konzumací citrón důkladně opláchneme a to i když mačkáme pouze šťávu zevnitř.
Plod dá mnohem více šťávy, když jej před rozříznutím zahřejeme v horké vodě.
Šťávu z citronů, které by se brzy zkazili, vymačkáme a nalijeme do formiček na led a dáme zmrazit.
Postrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřených citronů můžeme usušit nebo upěchovat do skleniček s cukrem nebo se solí a přidávat do sladkých pokrmů, omáček či majonéz.