Jak na Pikantní pomazánku?

Lámete si hlavu, čím obohatit ranní snídani? Pokud patříte mezi kulináře, kteří preferují pestré a zdravé pokrmy na jídelníčku, zajisté oceníte netradiční vůni a chuť této pomazánky nejen Vy, ale i ostatní členové rodiny.

Co potřebujete?

Ingredience:

1 vanička plnotučného tvarohu
½ bílé pálivé papriky
1 malá červená cibule
1 svazek medvědího česneku
2 lžíce jogurtu
hrubozrnná mořská sůl
čtyřbarevný pepř
½ lžičky mleté pálivé papriky

Tvaroh je poměrně levným zdrojem bílkovin, bílý jogurt působí blahodárně na střevní mikroflóru a medvědí česnek s vysokým obsahem vitamínu C má antibakteriální a antivirové účinky.

Postup:

Bílou papriku a červenou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, listy medvědího česneku posekáme nadrobno. Do mísy vložíme tvaroh, přidáme připravenou cibuli, papriku a zelenou nať česneku. Směs zjemníme bílým jogurtem, lehce promixujeme, ochutíme solí, pepřem a mletou pálivou paprikou, která dodá pomazánce správný říz.

Podáváme s čerstvým pečivem.