Správný pořádný pravý hospodský guláš se neobejde bez hromady hodně do tmava smažené cibule. To je základ pořádného guláše který udělá hustou a silnou omáčku.
Hodně lidí pravý guláš nevaří jen kvůli tomu, že se musí několik desítek minut do tmava vysmažit cibule. Ulehčují si tak práci a vaří pouze obyčejný guláš který nelze s tímto poctivým vůbec srovnat. V dnešním článku si ukážeme že to nemusí být zase až taková dřina. Jen té cibule osmažíme najednou trochu více.
Cibuli není zapotřebí při přípravě guláše pokaždé smažit znovu. Můžeme jí osmažit velké množství a pak jí dát po jednotlivých částech do mrazáku. Hodit se může jak igelitový pytlík tak plastové uzavíratelné misky. Pokud cibule osmažíte najednou několik kilogramů pěkně do tmava jak to má na guláš být, tak budete mít na dlouhou dobu opravdu vystaráno.
Stejně tak to dělají i v restauracích že si nasmaží cibuli dopředu a pak jí dají na mrazák. Bylo by zbytečné jí pokaždé dělat od začátku znovu obzvláště když to trvá skoro půl hodiny.