V dnešním článku si představíme druhy zeleniny které se hodí na grilování. Můžete tak udělat výbornou přílohu ke grilovaným masům nebo rybám. Zároveň taky trochu odlehčíte žaludku.
Tvrdší zeleninu jako například brambory, mrkev, celer nebo červenou řepu je dobré nejdříve předvařit několik minut ve vodě. Naopak měkké druhy zeleniny jako je cuketa či lilek, můžeme dávat rovnou na gril. Zeleninu nezapomínejte pravidelně otáčet a kontrolovat zdali už je měkká.
Při grilování zeleninu můžeme potírat směsí oleje, soli a pepře, prolisovaného česneku a různých bylinek jako například majoránkou či rozmarýnou.
Na grilování můžeme použít následující druhy zeleniny
Brambory, mrkev, celer, chřest, žampiony, kukuřici, rajčata, kedlubny, papriky, fazolové nebo hráškové lusky, cibuli, lilek, cuketu, nebo okurky.
Zeleninu lze grilovat buď přímo na roštu nebo v alobalu, tím si zachová větší šťavnatost. Každopádně by při grilování neměl do uhlí odkapávat přebytečný tuk ze zeleniny.