Droždí v dnešní době používá většina kuchařů a kuchařek. Proto se vám můžou hodit následující rady:
Pokud necháte droždí rozbalené tak oschne. Okoralé droždí zalijte studenou vodou.
Namrzlé droždí necháme rozmrazit při teplotě maximálně 15 stupňů Celsia.
Droždí vydrží dlouho čerstvé v hadříku navlhčeném v čistém lihu.
Droždí ideálně skladujeme při optimální teplotě 5 stupňů Celsia.
Ideální poměr droždí k mouce je 1 kostku čerstvého pekařského droždí o hmotnosti 42 g na 1 kg mouky, nebo případně podle receptu.
U instantního droždí je to 1 sáček instantního pekařského droždí o hmotnosti 10 g na 1 kg mouky, nebo případně podle receptu.
Droždí kupujeme ideálně vždy čerstvé těsně před pečením. Staré a plesnivé droždí nikdy nepoužíváme.