Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1 větší cibuli
2 – 3 plátky uzeného masa
3 stroužky česneku
1 malá zelená paprika
1 malá červená paprika
400 g konzervovaných loupaných rajčat
400 g bílých konzervovaných fazolí (můžou být i v chilli nálevu)
400 g červených konzervovaných fazolí
150 ml vývaru z uzeného
150 g sterilované kukuřice
1 lžička majoránky
sůl
pepř
chilli pro pikantnější chuť
Nejspíš každá žena, partnerka či manželka, velice dobře zná situaci, kdy se drahá polovička vrátí z práce, narychlo do sebe „otočí“ talíř, Váš výtvor nepochválí, naopak – jen málokdy se zdrží uštěpačných poznámek a poté slídí nespokojeně v lednici. Možná je na čase změnit stereotypní skladbu pokrmů i způsob vaření, pokud tedy nehodláte strávit celé dopoledne u plotny.. Chutný fazolový hrnec s uzeným masem Vám ušetří nejen drahocenný čas, ale Vašemu muži po něm díky vláknině a kvalitním rostlinným bílkovinám zaručeně brzy nevyhládne.
Postup:
- Nejdříve uvaříme uzené maso a vývar z masa dáme stranou.
- Cibuli a papriky nakrájíme na kostičky.
- Na rozpálený olej vložíme cibuli, po chvíli červenou i zelenou papriku a necháme restovat při občasném zamíchání přibližně 5 minut.
- Do směsi přilijeme rozmělněná loupaná rajčata, vývar, uvedeme k varu a ochutíme utřenými stroužky česneku a majoránkou.
- Přidáme červené i bílé fazole, kukuřici a na kostičky nakrájené uvařené uzené maso a zamícháme.
- Osolíme, opepříme a pro ostřejší říz můžeme dochutit chilli kořením nebo pálivou papričkou.
- Podáváme s čerstvým pečivem a s úsměvem, protože místo kritických připomínek slyšíme spokojené mlaskání.