Správná doba vaření vajíček natvrdo, nahniličko nebo naměkko se samozřejmě liší. Důležité je také vejce vařit stále na stejnou teplotu. Hrnec by měl být dostatečně velký aby se jednotlivé vejce nedotýkaly. Je také důležité přidat hodně vody aby byly všechny potopené.
Vejce naměkko:
Vejce nechte pozvolna vařit 2 až 3 minuty a pak je vypněte a zceďte je.
Vejce nahniličko:
Tento druh přípravy má již ztuhlý bílek ale ještě vláčný žloutek. Doba varu je v tomto případě 5 až 6 minut.
Vejce natvrdo:
Tento druh přípravy vajec si zaslouží celých 10 minut varu. Máte pak jistotu že vejce jsou správně uvařené a nehrozí salmonelóza nebo jiná nemoc z nedostatečné tepelné úpravy vajec.
Pokud si doma vaříte vajíčka k snídani často, tak určitě se vám vyplatí koupit si v domácích potřebách stojánek na vejce ze kterého je konzumace ještě lepší a hlavně vejce drží na jednom místě na stole.